Tejpad tärnbukett-steg för steg. 
Innan man börjar ska man se till att blommorna och bladen man ska använda är ordenligt vattendragna, minst ett par timmar. Alla stjälkar ska klippas (inte snittas) i samma längd annars blir det ingen fin kupolform. Här använder jag en en mall som är lika stor som en cd-skiva, lämplig storlek för en tärnbukett.
 
 
Man gafflar de korta stjälkarna. Viktigt att ha rätt tekniktråd, den får inte vara för tunn så den inte orkar hålla upp blomman. Sedan ska de floratejpas, 1/2- 1 cm upp på blomstjälken och hela teknikråden. Det gör man för att säkra ihop tekniktråden och stjälken, samt för att floratejpen är lite kladdig och klistrig och gör att blommorna stannar där man vill ha dom när man börjar sätta ihop buketten.
 
 
Det behövs en hel del blommor, mer än man tror! Sedan börjar man montera ihop den. Det är viktigt att planera detta jobbet så man fördelar de olika matrialen symmetriskt. Först tar man den blomman som ska vara i mitten. Den tekniktråden ska vara helt rak, sen arbetar man ut i cirklar och böjer tekniktråden lite mer för varje cirkel du gör. Man får vara noga med att böja precis där stjälken slutar och teniktråden börjar annars blir den ojämn och ostabil. Det är också viktigta att sätta blommorna tätt från början för man kan inte fylla igen ett mellanrum om man gått vidare till nästa cirkel. Tekniktrådarna sätter man parallet, ingen spiral!
 
 
Här har jag kommit en bra bit. Är nästan klar med alla cirklar. Lätt att få kramp i handen, klistret från tekniktråden hjälper lite men man får trycka hela tiden så de stannar på sin plats.
 
 
Nu har jag fått till den formen jag ville ha och floratejpat ett par centimeter för att allt ska stanna på sin plats. 
 
 
Det är en fördel att ha en brukbukettställning till hjälp inför nästa moment.
 
 
Man trådar blad, jag använde silvertråd. Lite floratejp på den och sen sätter man dit bladen i ett fint mönster. 
 
 
Klipp av tekniktrådarna i valfri längd. Om man använt många tekniktrådar kan man tunna ut handtaget för attt det ska bli smäckrare. Avslutar med några varv floratejp. Nu valde jag en vit färg på tejpen då jag valt ett ljust rosa sidenband. 
 
 
 
 
Några timmar senare..klar!!
 

© Alla bilder som visas är Copyright skyddade och får inte kopieras utan min tillåtelse.
1 kommentarerKommentarer

Postat av: MATILDA

Fint!

SKRIVET DEN 2013-12-08 KLOCKAN 18:22:58
URL/Bloggadress: http://matildays.forme.se


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: